Bryg lækker glutenfri øl hos Brygselv


Kan du ikke tåle gluten? Bare rolig, alle øl hos Brygselv er helt glutenfri.

De fleste af os kender nogle, som ikke kan tåle gluten. Det kaldes i daglig tale for glutenallergi eller glutenintolerance. Med et fint ord hedder det cøliaki. Det er en sygdom, hvor man er overfølsom over for nogle bestemte typer proteiner, der findes i kornsorter.

De specielle kornproteiner kaldes gluten, og det er altså dem, som en del mennesker ikke kan tåle. Men hos Brygselv er det intet problem, for alle øl, som brygges hos os, er glutenfri. Det samme er alle vores smagsprøver.

Hos Brygselv skal man beslutte, imens man brygger, om der skal være gluten i ens øl eller ej. Ellers vil øllen blive glutenfri. Men der er ingen smagsforskel.

– Det var ved et tilfælde, at firmaet som arbejder med bio-molekyler opdagede, at øllet blev glutenfrit. Firmaet skulle lave et enzym, der modvirker Chill Haze, fortæller Steen Jensen fra Brygselv.dk.

Gør øllet glutenfrit

Chill Haze er en slags dis, som kan opstå, når øllet nedkøles. Og jo længere tid øllet står på køl, jo sværere vil det være at slippe af med disen igen. Og i sidste ende kan det betyde, at Chill Haze bliver permanent i øllet.

Det betyder dog ikke noget for smagen, men konsistensen kan godt blive lidt en smule klumpet, og det ønsker ingen. Derfor er der udviklet et særligt enzym, som er et naturligt forekommende molekyle, der modvirker Chill Haze. Og biproduktet af dette enzym er, at det gør øllet glutenfrit.

Så selvom du slås med cøliaki, kan du altså sagtens stadig tage forbi Brygselv og få en fantastisk hyggelig brygge-oplevelse, hvor du også kan smage på varerne uden problemer med maven.

Vil du booke tid til at brygge din egen glutenfrie øl?? Så kan du KLIKKE HER for at bestille en tid til ølbrygning hos os i enten København eller Odense.

Smagsprøvning af specialøl er ikke kedeligt